nov 06

Pensioenuitkeringen lager: Pensioenuitkeringen in de toekomst lager

Pensioenuitkeringen toekomst lager ! Ja de komende generaties gaan flink boeten voor de plannen van het Kabinet Rutte II, de komende generaties zullen 20 % tot misschien wel 50 % minder pensioen ontvangen als ze eenmaal de pensioen leeftijd hebben. Of wordt de pensioenleeftijd straks als maar hoger, zodat er helemaal geen pensioen moet worden uitgekeerd. Pensioenuitkeringen toekomst lager !

Pensioenuitkeringen toekomst lager

Pensioenuitkeringen lager: Pensioenuitkeringen in de toekomst lager

Ja je zult het maar willen verkopen dat de komende generaties minder, en zelfs veel minder pensioen kunnen ontvangen, het is te absurd voor woorden dat alle kosten worden doorgeschoven naar de komende generaties. Zelf ben ik nu bijna 50 jaar, de vraag is dan op welke leeftijd krijg ik ooit AOW en pensioen, en als je het dan al krijgt dan is het bijna niks, en dat in de beste landen van Europa. Zelf heb ik een beleggingsrekening en zet ik af en toe wat apart om de torenhoge lonen en premies die directeuren van financiële instellingen en bedrijven, voor mezelf te compenseren zodat ik misschien later ook nog wat heb om van te leven. In mijn geval heb ik mijn woekerpolis omgezet naar een beleggingsrekening.

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Pensioenuitkeringen toekomst lager / de vakcentrale

De vakcentrale van middelgroepen en hoger personeel heeft bekend gemaakt dat komende generaties veel minder pensioen gaan krijgen, de huidige situatie is niet goed en de regering werkt ook niet mee voor de komende generaties, wel voor de huidige generatie ! Het is dus voor de toekomstige generaties niet mogelijk om een pensioen te krijgen zoals de huidige generatie dat nu wel krijgt, en die die huidige generatie heeft toch al een goede tijd gehad. In slechte tijden de huidige generatie tevreden houden, en later kijken we wel verder. Dat zal inhouden dat er dan ineens een flinke pensioenuitkeringen dip zal komen, och we hebben al de cit zeepbel gehad, de credit zeepbel en één van de volgende zal wel de pensioen zeepbel worden. Het raakt tijd dat we meer gaan leven met wat we in kas hebben, en niet net als nu maar kunstmatig hoog houden van de pensioenen, en dan over een paar jaar in een rechte lijn steil naar beneden.

Pensioenuitkeringen toekomst lager

Pensioenuitkeringen in de toekomst lager de werkelijkheid

De werkelijkheid is dat de pensioenfondsen veel geld kwijt zijn, ik zou wel eens willen weten waar dat gebleven is, worden misschien te hoge kosten in rekening gebracht. Waar een gat in de begroting zit, daar moet dat gat gedicht worden, maar niet met geld van toekomende generaties. Als de tijden niet verbeteren dan komt het voor toekomende generaties niet goed, maar het kan zijn dat de economie gaat aantrekken en dat is voor heel veel dingen wenselijk. Pensioenuitkeringen toekomst lager !

Begin volgend jaar zal er wel duidelijk worden wat de tekorten zijn bij de pensioenfondsen, en wat er gekort gaat worden, ook vermoed ik dat de kortingen geregeld bijgesteld zullen worden. Vanaf volgend jaar zullen velen gekort worden, ook nu nog nu de rekenrente gewijzigd is. Die wijziging van de rekenrente is een slechte oplossing om meer in kas te krijgen, het is dus slechts een tijdelijke fopper, want het is nog niet eens een oplossing. Het is net als bij ons in de huishouding, we hebben in verschillende potjes te kort, en toch schuiven we van het ene naar het andere potje. Resultaat is dat het ene potje bijna gelijk speelt en het andere potje heeft een groter verlies, maar 1 potje speelt nu redelijk kiet !

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

 

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/pensioenuitkeringen-toekomst-lager/

Geef een reactie

Your email address will not be published.