jul 16

Pensioenstelsel onderdruk: het pensioenstelsel kampt met crisis problemen

Het beste Pensioenstelsel onderdruk dat is wat vele ouderen volgend jaar in de knip gaan merken, en vermoedelijk de komende jaren nog meer inleveren.

Pensioenstelsel onderdruk

Pensioenstelsel onderdruk: het pensioenstelsel kampt met crisis problemen

Het beste pensioenstelsel ter wereld staat dus zwaar onderdruk en dat is nog niet voorbij, de pensioenen zullen gaan dalen want dat is het gevolg. Het Nederlandse pensioenstelsel en de AOW zijn wereldwijd bekeken heel degelijk, maar de vraag is of dit zo blijft en hoe het er dan uit gaat zien, want korten is de toekomst en dat is precies wat ik / wij niet willen. Vanaf volgend jaar gaan de AOW leeftijd naar boven en gaat er op de pensioenen gekort worden, sommige pensioenfondsen moeten meer dan 7 procent gaan korten, en het is nog maar het begin van het korten. Het pensioenstelsel wordt straks helemaal opgeslokt in Europa als we niet uitkijken, het pensioenstelsel onderdruk kan gevaarlijk worden, zeker als we gaan korten !

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Pensioenstelsel onderdruk pensioenfondsen

Het pensioenstelsel onderdruk omdat de bevolking steeds ouder wordt, maar volgens mij is dat bij de pensioenen niet zo, je pensioen dat heb je zelf heel je leven al apart gezet en nu komt in het nieuws dat het komt omdat de bevolking ouder wordt. De problemen van de pensioenfondsen zijn dat hun belegging in vastgoed, aandelen en obligaties minder waard geworden is. Door de crisis zijn deze beleggingen minder waard geworden, blijkt dat pensioenfondsen soms slecht beleid voeren en dat directeuren gewoon blijven verdienen. Ook vraag ik mij af als er 350 pensioen fondsen zijn dan zijn er even zo vele directeuren en ander hoog en laag personeel, dat gaat heel wat kosten ! Een lage rentestand is ook slecht voor de pensioenfondsen.
De regering bepaald de vermogenspositie van de pensioenfondsen, en gebruikt daar de dekkinggraad voor, als de dekkingsgraag 100 % of meer is dan is de dekkingsgraad verantwoord, daarom is de minimale dekking gezet op 105 %. Het pensioenstelsel onderdruk of niet, korten is niet de oplossing !

Pensioenstelsel onderdruk actie ondernemen

Al de pensioenfondsen die de dekkingsgraad van 105 % niet halen moeten deze herstellen, wat inhoud dat het bij de burgers weg gehaald wordt dat is de meest eenvoudige weg om snel tot de orde van de dag te kunnen overgaan. Dat gaat dan ook vanaf volgend jaar gebeuren.
Een andere optie was om de premie te verhogen maar volgens mij is dat voor de huidige pensioen trekkers nutteloos, en het zou ook slecht zijn voor de economie.
Waarschijnlijk wordt er niet gekeken of de pensioenfondsen zelf wel naar behoren functioneren, nee de hoge heren blijven lekker zitten en schuiven hun zakken vol.
Met al deze feiten in het achterhoofd heeft minister Henk Kamp van Sociale Zaken onlangs nieuwe regels ingevoerd, om de problemen te lijf te gaan.

Pensioenstelsel onderdruk rentepercentage verhogen

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken overweegt het rentepercentage te verhogen dat pensioenfondsen gebruiken, daardoor zou ook hun dekkingsgraad verbeteren, maar deze stap is nog afwachten. Het rekenrente getal wat de Europese Commissie gaat hanteren voor verzekeraars, wordt deze zomer bekend.
Minister Kamp gunt de pensioenfondsen een hogere rente, maar of dan de problemen weg zijn is zeer de vraag want die rente is al een paar maanden niet veel veranderd, en in die maanden is er wel veel nieuws naar buiten gekomen dat de situatie verslechterd.
Van een aantal pensioenfondsen is de dekkingsgraad zo laag, dat ze vanaf volgend jaar flink moeten gaan korten op de pensioenen.
Pensioenstelsel onderdruk !

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/pensioenstelsel-onderdruk/

Geef een reactie

Your email address will not be published.