okt 21

Pensioeninfo september 2017

Pensioeninfo september 2017! De dekkingsgraad! Het derde kwartaal van 2017 geeft wederom goede rendementen op de beurs. Dus de pensioenfondsen doen goede zaken, wat ook nodig is. Beurs naar boven, pensioenfondsen als maar beter.

Dekkingsgraad - Pensioeninfo september 2017

Dekkingsgraad pensioenfondsen derde kwartaal : dekkingsgraad van pensioenfondsen september 2017 beter.

Het derde kwartaal van 2017 geeft wederom goede rendementen op de beurs. Dus de pensioenfondsen staan er goed voor. Beurs naar boven, pensioenfondsen als maar beter.

Dekkingsgraad ABP

Bij pensioenfonds ABP zijn de resultaten naar boven bij gesteld. De dekkingsgraad ging van 101,3 in het tweede kwartaal, nu naar 103,3 en dat is een flinke stijging. Hogere beurs geeft de pensioenfondsen meer rendement, en de enigste manier om uit de gevaren zone te komen.

De lange termijn dekkingsgraad, de zogenaamde beleidsdekkingsgraad van ABP, was eind september 2017 precies 99,3 %. In het kwartaal er voor stond deze nog op 96,3.

De dekkinsgraad

De dekkingsgraad geeft aan hoe een bepaald pensioenfonds er bij staat. Bij een percentage van 104 % zijn pensioenfondsen in staat, om in de toekomst, maar ook heden ten dage hun verplichtingen na komen. Bij een lagere dekking dan 104 % is er enig risico dat pensioenen niet betaald kunnen worden.

De dekkingsgraad geeft aan of pensioenfondsen goed of slecht zijn.

Dus of de pensioenen wat moeten dalen of gelijk blijven of wat mogen stijgen.

In het derde kwartaal steeg het vermogen van ABP van 389 miljard naar 396 miljard. Dus een stijging van het vermogen met 7 miljard. Dat de dekkingsgraad stijgt is natuurlijk zeer goed. Maar het is ook nodig, want op de pensioenmarkt zijn veel veranderingen. Maar ook zijn er meer en modernere eisen bij de pensioennemers.

Dekkingsgraad PFZW

Bij pensioenfonds PFZW is de dekkingsgraad nu 96,7. Dat is een stijging van 2,5 %, en was dus 94,2 % Het pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft nu een beleidsdekkingsgraad van 96,7, deze was het vorige kwartaal 94,2 %. Betere beleggingsresultaten zijn ook hier de oorzaak. Het beleggingsresultaat in het derde kwartaal 1,7 %.

De directie van PFZW laat weten dat het maar momentopnames zijn. En dat het nog niet goed is voor de toekomst. Wel is het belangrijk om boven de 100 % te komen. Momenteel is het zo dat er voor elke uit te keren Euro in de toekomst, nu ook 1 Euro aanwezig is.

Dekkingsgraad PME

Bij pensioenfonds PME is de beleidsdekkingsgraad van 95,9 % naar 98,4 % gestegen. Het pensioenfonds voor metaal en elektro heeft een dekkingsgraad van 101,6, deze kwam van 100 %.
Het pensioenfonds geeft aan dat dat de rente licht gestegen is, en dat de aandelenkoersen hoger zijn. Dit zijn de belangrijkste redenen voor de stijging.

Dekkingsgraad BPF Bouw

Bij pensioenfonds BPF Bouw is de beleidsdekkingsgraad gestegen van 110,1 % nu naar 113 % op de laatste september dag. Een stijging van 2,9 %. Het percentage van de dekkingsgraad steeg van 115 % naar een zeer goede 117,3 %.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/pensioeninfo-september-2017/

Geef een reactie

Your email address will not be published.