nov 24

Pensioenfondsen Nationale Hypotheekbank: ondersteunen van de bouw en woningmarkt

Pensioenfondsen Nationale Hypotheekbank goed of slecht ? Pensioenfondsen zijn bereid om hun gelden in een Nationale Hypotheekbank te beleggen, zijn daar voordelen aan verbonden of niet ?

Pensioenfondsen Nationale Hypotheekbank

Pensioenfondsen Nationale Hypotheekbank: ondersteunen van de bouw en woningmarkt

Zou het een goed idee zijn als pensioenfondsen hun gelden gaan steken in een nationale hypotheekbank. De pensioenfondsen gaan dan de bouw en woningmarkt ondersteunen, en dus de banken helpen om weer actief geld uit te lenen, wat nu nog niet zo heel vlot verloopt. Natuurlijk is dit een goed idee, zeker voor de banken en de woningmarkt komt er dan veel geld beschikbaar en dat zal zeker een opwaartse beweging veroorzaken. Op dit vlak zie ik weinig aarzeling om dit plan niet uit te voeren, dus is het een goed plan, mits de beide organisaties niet zelf hun zakken gaan en blijven vullen !

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Pensioenfondsen Nationale Hypotheekbank slecht idee

Ook kan het een heel slecht ideeën zijn want de plaats waar pensioenfondsen nu hun geld hebben uitstaan, die zullen straks dat geld niet meer ter beschikking krijgen, dus de vraag is waar gaan er dan problemen ontstaan.

Vervolgens ben ik benieuwd of de pensioenfondsen op de oude voet verder gaan, en ook of de banken op de oude voet verder gaan, hoge lonen hoge gouden handdrukken en hoge premie’s, en als het even niet schikt kan de overheid de banken redden en kan de overheid de pensioenfondsen overeind houden.

Deze feiten moeten wel duidelijk worden als een nationale hypotheekbank werkelijkheid wordt.

Pensioenfondsen Nationale Hypotheekbank wie start het op

Volgens de pensioenfondsen moet het Kabinet helpen, en eigenlijk gewoon de regie in handen houden, zodat verrassingen niet onverwacht op het bord van de regering kunnen komen. Ook opletten dat bij deze hulp van de regering niet de verantwoording wordt weggeschoven op het bord van de regering, maar dat banken en pensioenfondsen wel mede verantwoording nemen, bij problemen moeten deze niet op het bord van de burger worden doorgeschoven. Ook moet er garantie zijn voor de pensioenfondsen dat ze geen risico lopen bij slechte hypotheken, want anders is het geen verbetering voor beiden, maar een verslechtering, en dat is niet wenselijk.

Pensioenfondsen Nationale Hypotheekbank info

De gezamenlijke pensioenfondsen beheren samen 450 miljard euro, en daar kun je heel wat mee doen als het allemaal redelijk waterdicht is. Wel is dus heel belangrijk wie de gelden nu in beheer heeft, en waar ze dus weggenomen gaan worden. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de woningmarkt, de banken en de pensioenfondsen er beter van worden, en dat er een andere sector weer helemaal uit het lood geslagen wordt.

Dat er verder van regeringswege geen reactie is kan duiden op het feit dat de regering niet van plan is om hier mee aan de slag te gaan, ben zeer benieuwd hoe een en ander gaat verlopen.

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

 

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/pensioenfondsen-nationale-hypotheekbank/

Geef een reactie

Your email address will not be published.