aug 22

Pensioenfondsen kortingen pensioenen

Pensioenfondsen kortingen pensioenen gaan gewoon door, alle positieve berichten veranderen in negatieve berichtgeving. Vandaag 22 augustus 2012 komt ABP met verrassend nieuws, ondanks de eerst positieve berichten komen er nu slechte berichten. ABP gaat de komende 2 jaar maximaal 14,5% korten op de pensioenen.

pensioenfondsen kortingen pensioenen

Pensioenfondsen kortingen pensioenen en rekenrente

Als de rekenrente voor pensioenfondsen niet naar boven gaat dan moet ABP, in 2 jaar 14,5% korten op de pensioenen ! Ik vraag mij af of hier 14,5% in twee jaar word bedoeld, of 14,5% per jaar, het word wat onduidelijk omschreven namelijk. Als je rekening houd met twee keer 14,5% dus totaal 29% dan hoop ik dat het mee gaat vallen, maar het kan ook zijn dat 29% te weinig is om de pensioenfondsen er boven op te helpen. Daarnaast zullen ook de premies flink omhoog moeten, dus naar mijn idee hebben de pensioenfondsen er een zooitje van gemaakt wat wij weer kunnen betalen.

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

De pensioenfondsen willen al langere tijd een hogere rekenrente, maar krijgen die dus nog niet, vermoedelijk is dat ook maar een doekje voor het bloeden. Minister Henk Kamp van Sociale Zaken heeft gezegd dat de rekenrente aangepast gaat worden, maar daar zullen aan de andere zijde ook wel lasten en kosten uit voortkomen.

Pensioenfondsen korten pensioenen drastisch

De pensioenfondsen zullen drastische kortingen door gaan voeren op de pensioenen, en ook zullen ze de premies dus flink gaan verhogen De kortingen op pensioenen lopen dus op tot 14,5% of is het 29%, daarnaast is sprake van verhogen van de premies met maximaal 25%. Dit is toch absurd, de inleg, de winsten die gemaakt zijn en nu nog meer dan 50% tekort, wie gaat dit geloven !! Wat hebben die pensioenfondsen eigenlijk gedaan met ons geld, alleen hoge kosten in rekening gebracht, transacties die te weinig of niks opbrachten, of hebben ze alleen maar grof pech dat er een credit crisis overheen kwam. De credit crisis heeft er geen goed aan gedaan maar ik heb grote vraagtekens !!

Mijn eigen aanvullend pensioen maakt mooie winsten

Sinds de crisis heb ik mijn woekerpolis omgezet naar een ander bedrijf wat iets minder kosten in rekening brengt. Net na de crisis bleek dat mijn pensioenvoorziening bijna niks waard was, ondanks dat ik elke maand een leuke inleg had. Maar doordat mijn vorige aanbieder gewoon te veel kosten in rekening bracht, bleef er voor te beleggen weinig over. En in goede tijden is dat nog te verbloemen, maar toen 2008 / 2009 voorbij waren toen bleek dat het allemaal niks was. Stoppen of afkopen was geen optie want de waarde was nog € 86 na aftrek van boete en andere kosten. Toen heb ik besloten om naar een andere aanbieder te gaan, wat tot nu toe een goede zet bleek.

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/pensioenfondsen-kortingen-pensioenen/

Geef een reactie

Your email address will not be published.