aug 15

Pensioenfondsen gaan korten: voorlopig gaan veel fondsen korten

Een groot aantal pensioenfondsen is genoodzaakt om te korten, want hun dekkingsgraad is te laag, dus dat kan gevaarlijk zijn voor de garantie op de uitkeringen.

Pensioenfondsen gaan korten

Pensioenfondsen gaan korten: voorlopig gaan veel fondsen korten

Ja zeker je leest het goed de Pensioenfondsen gaan korten, en ik vraag mij zelfs af of er ooit nog pensioen zal worden uitgekeerd als ik in 2028 van pensioen wil genieten. Vandaag 15 augustus 2012 weer alarmerende berichten van de Minister van Sociale Zaken, Henk kamp zegt : dat hij vreest voor de pensioenen en dat door de EU, wat gaat de EU met mijn pensioen doen ??

Pensioenfondsen korten en de EU

Minister Henk Kamp stelt dat de Nederlandse pensioenen in gevaar komen door de nieuwe plannen van de Europese Commissie, waar gaat dit eigenlijk over ?

Pensioenfondsen gaan korten / pensioen korten

Minister Henk Kamp heeft laten berekenen dat er 10 miljard euro extra nodig is om te kunnen voldoen aan de regels en nieuwe plannen, de Europese Commissie wil pensioenfondsen dwingen om vrij acuut meer buffer aan te houden, dat houd dus in dat er direct 10 Miljard moet worden gereserveerd voor eventueel bij dalende koersen alle schokken te kunnen opvangen !

Dat zal leiden tot hogere premie’s en en tot lagere uitkeringen, gelukkig vindt de VVD minister de EU plannen niet acceptabel, ook zegt hij dat hij er voor gaat liggen dus absoluut tegenhouden. Gelukkig dat dit standpunt wordt ingenomen, want het is al te gek voor woorden dat er kortingen komen van meer dan tien procent !!

Pensioenfondsen gaan korten

Pensioenfondsen gaan korten / conflict korting pensioen

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken is sinds enige tijd in conflict met Michel Barnier, Barnier is euro-commissaris en houd controle over verzekeraars en pensioenfondsen, Michel Barnier wil pensioenfondsen dezelfde regels opleggen die ook gelden voor verzekeraars.

Ook de Tweede Kamer is niet gerust over de dreiging van de EU, de Tweede Kamer wil absoluut dat de plannen worden gewijzigd, zodat nog meer problemen of zelfs bijna failliet van de pensioenen wordt voorkomen.

Pensioenfondsen gaan korten / welke Pensioenfondsen gaan korten

Het is niet de vraag welke pensioenfondsen er gaan korten, maar de vraag is hoeveel alle pensioenfondsen gaan korten. De korting pensioenfondsen zal gelden voor iedereen die pensioen ontvangt, korten op pensioen is dus de enigste optie om snel orde op zaken te stellen ! Het is absurd maar ik denk dat we het gaan meemaken, en zo als het er nu uit ziet is de korting meer dan 10 %.

Pensioenfondsen gaan korten

Pensioenfondsen korten / nu anti EU

Deze confrontatie maakt niet dat Kamp anti EU is of wordt, maar wel moeten deze regels en plannen worden veranderd, dus niet Europa opheffen maar wel de fouten eruit halen en dan gewoon doorgaan.

Mijns inziens een gezond standpunt maar dan moeten deze plannen echt wel gewijzigd worden, want wij Nederlanders hebben altijd veel gespaard en nu gaat Europa onze pensioenfondsen dwingen om ons terug te pakken, door premie te verhogen of uitkeringen te korten.

Pensioenfondsen korten / verzet tegen EU

Korten pensioenen en kortingpensioenfondsen is geen optie, een woordvoerder van Minister Henk Kamp geeft aan dat al meer dan anderhalf jaar overleg gaande is met Brussel, om het pensioenplan gewijzigd te krijgen. Feit is echter wel dat de Nederlandse regering de algemene plannen van de EU betreffende pensioen en pensioenfondsen steunt, maar heeft men wel altijd tegen de regel van het aanscherpen van de financiële buffer bezwaar gemaakt.

Sinds dit jaar zorg ik voor mijn eigen pensioen, ook zelf pensioen verzorgen vraag gratis info aan : Klik hier !!

 

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

 

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/pensioenfondsen-gaan-korten/

Geef een reactie

Your email address will not be published.