mrt 03

Pensioenfonds: Wat doet een pensioenfonds met uw geld

Pensioenfonds is een bedrijf/stichting en of organisatie die pensioen gelden, bewaard voor werknemers die bij een werkgever werken of gewerkt hebben, en bij die werkgever gelden hebben afgedragen in hun werkzame leven, wat belegd is voor hun leven na 65 jarige leeftijd. De keuze van een Pensioenfonds kan af hangen van de bedrijftak, de aanbieding aan de werkgever, of omdat toen der tijd dat Pensioenfonds een van de enigste was !

Pensioenfonds

Pensioenfonds: Wat doet een pensioenfonds met uw geld

Een Pensioenfonds belegd/bewaard geld wat door de werknemer via de werkgever wordt afgedragen, om dit zo hard mogelijk te laten groeien, beleggen bv. op de beurs, in grond, in panden, in projecten, in vakantie opjecten …..enz, waar het pensionfonds dus een grote mogelijkheid ziet en het dus beter kan doen dan een ander pensioenfonds. Pensioenfonds ok of gewoon niet doen !

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Wat krijg je van het pensioenfonds uitgekeerd

Wat je krijgt is heel onzeker want het resultaat zit vast aan hun investering, en als die investering minder waard is geworden dan zal de uitkering lager zijn, en dat is na de crisis in 2008 heel waarschijnlijk. Voor mensen die al 40 jaar of meer hebben betaald zal die waarde in vergelijking met degene die 5 jaar hebben afgedragen nog redelijk zijn, maar als je nog maar pas betaald bv. vanaf 2004 nou dan moet het pensioenfonds wel heel goed bezig zijn wil je nu niet rood staan in plaats van groen. Stel vanaf 2004 is alles belegd in aandelen, nou die zijn gekelderd dus je pensioen ook. Een voordeel is als je nog maar pas betaald voor pensioen dan heb je nog lange tijd om een en ander recht te trekken, maar dan moet de crisis wel afgedaan zijn. Niet iedereen krijgt pensioen want als je werkgever er niet aandeed, dan heb jij geen premie afgedragen, en je werkgever dus die premie niet betaald aan een pensioenfonds

Pensioenfonds en de crisis 2008

Sinds 2008 blijkt regelmatig dat er in de pensioenfondsen ook crisis heerst, dat is natuurlijk niet vreemd gezien het feit dat veel waarde objecten waarde verloren hebben en bij andere objecten die waardedaling nog moet komen. Een pensionfonds dat in 2006 in goud was gegaan had er nu goed voorgestaan, maar wie wist het en wie weet het !!

Zo lees ik in het nieuws regelmatig koppen die slecht weer aanduiden :

Najaar 2011: opnieuw crisis in het Nederlandse pensioenstelsel

Februari 2012: aankondiging kortingen bij een groot aantal pensioenfondsen

Februari 2012: 103 pensioenfondsen kondigen korting aan

Volgens mij is de kou nog niet uit de lucht en zal de komende jaren nog meer openbaar komen !!

Ook vandaag op 8 januari 2013 weer berichten dat de pensioenfondsen er slecht voor staan !!

Voor vragen kun je altijd een reactie plaatsen, ideeen zijn welkom !!

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

 

Pensioen en de crisis : Mijn Pensioenoverzicht

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/pensioenfonds/

Geef een reactie

Your email address will not be published.