jul 19

Pensioenen worden gekort: veel pensioenfondsen gaan de pensioenen korten

Pensioenen worden gekort volgend jaar misschien gekort, nou ik denk dat het 100 % zeker is dat er gekort gaat worden, er is al genoeg over geschreven dus de mensen zijn er al op berekend, daarom zullen ze korten zeker door drukken.

Pensioenen worden gekort

Pensioenen worden gekort: veel pensioenfondsen gaan de pensioenen korten

Natuurlijk gaan alle pensioenen gekort worden zeker als ABP gaat korten dan zullen er weinig achter blijven, en dat gaat enkele miljoenen Nederlanders raken. De kortingen zullen niet mis zijn en dat is dus zuur voor geld dat al jaren gestald is bij die bewuste pensioenfondsen. Vandaag 19 juli 2012 worden de cijfers bekend gemaakt van een deel van de pensioenfondsen, en dan zal blijken dat het nog steeds fout zit bij de pensioenfondsen.

Korten maar weer de burger betaald, roept u maar !! Petitie laat pensioenen met rust pensioenen worden gekort

Pensioenen worden gekort ABP

Pensioenen gaan ook gekort worden bij ABP het grootste pensioenfonds van Nederland, in vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar is de dekkingsgraad met 5 procent gezakt tot een dekkingsgraad van 90 %, we zitten dus 15 procent te laag en dat gaat flink korten worden. Een dekkingsgraad van 105 is de stelregel maar daar zit het fonds 15 % onder, vorig jaar in deze periode was dat nog 112 %. Dat ABP denkt een half procent te moeten korten is in vergelijking met de lage dekkingsgraad op dit moment veel te weinig, maar dat kan ook weer snel herstellen mocht de beurskoers van de AEX van nu 319 naar bijvoorbeeld 400 gaan, dat zal pensioenfondsen adem geven en de belegde waarden doen verhogen.

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Pensioenen worden gekort

De Pensioenfederatie het overkoepelend orgaan van alle pensioenfondsen heeft aangegeven dat de kans groot is dat er gekort gaat worden, maar dat wordt definitief beslist aan het einde van het jaar.

Pensioenen worden gekort zorg en welzijn

In zorg en welzijn gaan zeker Pensioenen worden gekort, de dekkingspercentages liggen bij PME en PMT op 88% en 85%, dit hebben er nog minder van gebakken dan ABP en zitten dus 17 % en 20 % onder de dekkingsgraad, hier kunnen mensen gerust rekening houden met kortingen op de pensioenen van vijf tot tien procent en in het slechtste geval meer. Natuurlijk wordt er al weken en maanden over geschreven dat er misschien in een uiterste geval wel gekort gaat worden, maar nu blijkt dat heel de pensioenfondsen sector een uiterst geval geworden is, duidelijkheid en eerlijkheid is hier ook ver te zoeken. Stel je voor je hebt 50 jaar vooruit betaald en grote winsten gemaakt vanaf bijvoorbeeld 1962 tot nu, en je gaat nu flink gekort worden nou daar wordt je niet vrolijk van, en die grote mannen elke maand met een zak geld naar huis dat gaat vervelen.

Pensioenen worden gekort actie

En het wordt nog vervelender want niet alleen de Pensioenen worden gekort maar de pensioenfondsen vragen actie van de politiek om hun problemen te onderkennen, dat houd in dat er geld nodig is om ze staande te houden op langere termijn, zodat ze aan hun verplichtingen kunnen blijven voldoen. Dus gekort worden van je eigen geld en dan aan de andere kant nog belastinggeld er in om te ondersteunen, wie kan het nog volgen ?

Omdat de rente zo laag is hebben de pensioenfondsen fors minder inkomsten, Minister Henk Kamp van Sociale Zaken zal in de toekomst de rekenmethode aanpassen om zo de pensioenfondsen te hulp te komen.

Pensioenen worden gekort

Pensioenen worden gekort crisis aanpak

De huidige situatie vraag om sterke aanpak en heftig crisis aanpak die voorkomen dat er pensioenfondsen kapot gaan, want dat is een groot risico voor al de pensioengerechtigden die geld willen zien als ze op de bewuste leeftijd zijn aangekomen. Alle grote woorden ten spijt zal blijken dat de deelnemers gewoon gaan inleveren en verder geen haan die er naar kraait.

Ja natuurlijk roepen alle pensioenfondsen de politiek op om snel keuzes te maken, misschien moeten ze er zelf ook eens iets aan gaan doen, want op grote voet leven is voorbij !! Zolang de politiek geen keuzes maakt kunnen de pensioenfondsen zich niet zorgvuldig voorbereiden op de toekomst, en dat is zeker heel hard nodig

Pensioenen worden gekort politiek overleg

Momenteel wordt er overleg gevoerd tussen de politiek en de pensioenfondsen, het overleg gaat over een pakket maatregelen die de pensioenfondsen er weer boven op moeten helpen, en dat zal heel wat moeite gaan kosten. Mocht onverhoopt de beurs stijgen dan zou dat een welkome bijkomstigheid zijn, maar dan moet dat wel blijvend zijn. De beurs is namelijk een soort graadmeter geworden van hoe het er voor staat, en dat is natuurlijk helemaal niet zo, maar een hoge beurs dan gaat het goed en een lage beurs dan gaat het slecht. En die vaststelling berust niet op elk gebied op waarheid, wel is een hogere beurs nodig om veel verliezen goed te maken, maar dan moet de beurs duurzaam herstellen

De maatregelen zullen de pensioenfondsen veilig stellen op langere termijn, en daarbij wordt niets uitgesloten, nou daar lees ik gewoon dat er flink gekort gaat worden.

Pensioenen worden gekort pijnlijk

Het ministerie van Sociale Zaken stelt dan ook dat het aanemelijk is dat er gekort gaat worden op de pensioenen, wat ook de pensioenfederatie verwacht. Als een heel pijnlijke maatregel nodig is om het pensioenstelsel op langere termijn houdbaar te maken dan zullen die maatregelen worden genomen !!

Dus vanaf volgende jaar gegarandeerd pensioenen lager, en wel volgens mij meer dan 5 % want anders helpt het helemaal niks, maar het percentage kan ook nog veel hoger uitvallen !!

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/pensioenen-worden-gekort/

Geef een reactie

Your email address will not be published.