jul 19

Pensioenen situatie zorgelijk: zorgen bij pensioenfondsen en ouderen

Natuurlijk is de Pensioenen situatie zorgelijk en het wordt er niet beter op, Minister Henk Kamp van Sociale Zaken heeft dat bevestigd. De zorgen over de pensioenen is niet sinds vandaag of gisteren, maar is al aanwezig vanaf de crisis vanaf 2008, toen is het pas echt goed door gaan werken !

pensioenen situatie zorgelijk

Pensioenen situatie zorgelijk: zorgen bij pensioenfondsen en ouderen

Maar de minister wijst erop dat er in september aanvullende maatregelen komen, die het pensioenstelsel gaan verbeteren. Dit klikt zo ongeveer als mosterd na de maaltijd, maar goed we gaan zien wat het helpt ! De werkgevers en werknemers organisaties, De Nederlandse Bank en de pensioensector toezichthouder zijn in overleg om tot overeenkomst te komen. Minister Henk Kamp van Sociale Zaken zet in op een andere rekenmethode van de rente, waarmee wordt berekend hoe de pensioenfondsen er voor staan, om daaruit te kunnen zien of ze kunnen voldoen aan de korte en aan de langere termijn doelstellingen.

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Pensioenen situatie zorgelijk / arm rekenen

De kans bestaat dat pensioenfondsen zich arm rekenen nu de rente stand heel laag is, maar dat zou volgens minister Henk Kamp niet nodig zijn. In verband met dit feit wordt gekeken of de pensioenfondsen de zelfde rekenmethode zouden mogen en kunnen gebruiken als de verzekeraars. Die rekenmethode zou veel meer rekening houden met de langere termijn, dat kan bij pensioenfondsen waar veel jongeren gebruik van maken soms wel tot 7 procent schelen.

Vraag ik mij af wat dat dan nu voorlopig zal helpen, en laten we hopen dat een rekenmethode wel voor de toekomst helpt. Het gaat feitelijk toch om de harde feiten, en om de risico’s die genomen worden, en die kun je met deze methode niet veranderen.

Al deze maatregelen zullen voor de huidige problemen geen oplossing bieden, maar laten we hopen dat ze dat wel doen voor de toekomst. De kortingen op de pensioenen zal toch doorgaan, en misschien worden die wat verzacht.

pensioenen situatie zorgelijk

Pensioenen situatie zorgelijk / onbegrijpelijk

Geert Wilders leider van de PVV vindt het onbegrijpelijk dat het kabinet miljoenen en miljarden euro’s uitgeeft aan vele landen in Zuid Europa, en de eigen pensioenen verwaarloost. Geert Wilders vraagt dan ook aan Minister Henk Kamp om daad kracht te tonen. Hij verzoekt Henk Kamp om met maatregelen te komen die het probleem oplossen.

Pensioenen situatie zorgelijk / de kamer

De tweede kamer is op de hoogte gebracht van de problemen en er moeten strenger eisen komen om de pensioenen te kunnen garanderen in tijden van onrust en crisis !

Conclusie : Voorlopig kunnen mensen die pensioenrechten hebben rekenen op een korting vanaf 2013, en dan maar aanzien of dat de enigste korting is blijft of gaat worden !

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/pensioenen-situatie-zorgelijk/

2 reacties

  1. Dat pensioenen niet meer worden verhoogd is zeer zorgelijk. De laatste jaren zijn de zorgkosten en eigen risico rampzalig verhoogd voor 65 plussers en maakt het netto te besteden bedrag steeds kleiner. Huren zijn in zeer korte tijd 2 x 8 procent verhoogd maar pensioen uitkeringen blijven achter. Ondertussen zijn de koop huizen prijzen flink gedaald maar de huren niet! Vergoeding van medicijnen, hulp middelen en thuiszorg worden niet of nauwelijks nog vergoed. Personeel ontslagen en de zorginstelling maar bulken van het geld. Directeuren gaan rustig vandoor met hun belachelijke hoge salarissen en een minister die alsmaar opnieuw allerlei zorg vergoeding doorstreept. Hierdoor maak je wel de zorg voor ouderen onbetaalbaar en zullen ziekenhuizen het erg druk krijgen met verwaarloosde zieke ouderen. Wij, de huidige ouderen kunnen niet meer financieel op inspelen en zullen dus dure patiënten gaan worden in de toekomst. Huurtoeslag en zorgtoeslag worden elke keer weer opnieuw verlaagd. Het is geen gunst maar een recht want je opgebouwde pensioen werd wel ingehouden op je verdiende loon !

    1. De pensioenen zullen weer worden verlaagd, en de premie´s gaan omhoog. Maar wij hebben het altijd geaccepteerd en toegelaten. Iedereen zou persoonlijk pensioen moeten kunnen regelen, gewoon zelf uitkiezen zoals we ook een Bank uitkiezen die bij ons past. Meer dan 100 pensioenfondsen is bij allemaal een directeur, zou dat niet met 10 fondsen kunnen? Maar zo lang de consument alles toe laat, blijft het zo gaan.

Geef een reactie

Your email address will not be published.