jan 16

Pensioenen: mijnpensioenoverzicht laatste nieuws pensioenen update

De laatste nieuwtjes betreffende de actualiteit en betreffende uw pensioenoverzicht, mijn pensioen overzicht  alle pensioen nieuws op een website. Pensioenen verdampen !

laatste nieuws pensioenen

Pensioenen: mijnpensioenoverzicht laatste nieuws pensioenen update

In dit artikel nieuws over de onderstaande punten, pensioennieuws met een nare smaak, en vermoedelijk komt er nog veel meer. Het is aan te raden om zelf pensioen te regelen als je tenminste de middelen hebt :

  • Pensioenpremie wordt verhoogt bij ABP
  • Pensioenfondsen korten in april en in 2014 weer
  • Belastingen zorgen voor lagere pensioenen
  • Multinationals komen pensioenverplichtingen minder goed na
  • Pensioenleeftijd 63,5 jaar gemiddeld

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Pensioenpremie wordt verhoogt bij ABP

Onderwijzend personeel en ambtenaren wat onder pensioenfonds ABP valt, krijgt een premie verhoging te verwerken, de premie gaat omhoog van 24,1 % naar 25,4 %. De premie wordt aangepast aan de levensverwachting, en aan de mix van mensen die bij ABP hun geld hebben ondergebracht, ook om aan de eisen van de toezicht houder te voldoen. ook werd al bekend dat de pensioenen niet mee groeien met de lonen !

Vermoedelijk gaat ABP de pensioenen korten per april 2013, met een half procent !

Soms denk ik zo van ik snap er helemaal niks meer van, er worden ineens zo veel feiten en redenen bijgehaald, waar je vroeger niks van hoorde, maar duidelijk is onderhand dat wij in Nederland ook fout zitten met de pensioenen.

Pensioenfondsen korten in april en in 2014 weer

Vanaf april 2013 gaan de pensioenfondsen dus korten op de pensioenen, de dekkingsgraad maakt het kortingspercentage uit. De rekenrente is sinds kort bijgesteld, dus zal er minder gekort moeten worden, maar zo worden problemen wel voortuit geschoven naar de volgende generatie. Kortingspercentages zullen van 0,5 % tot 7 % en misschien wel veel hoger uitvallen.

Belastingen zorgen voor lagere pensioenen

Mensen die recht hebben op pensioen gaan in 2013 flink lagere uitkeringen krijgen, de netto uitkering wordt lager en dat kan bij een uitkering van 500 euro al snel 20 euro minder worden, zo ook bij 1500 euro 60 euro minder.

Het is allemaal heerlijk overzichtelijk zo, kortingen in april, premie verhogen, langer door werken misschien wel tot 70 jaar en ja wie kan het nog volgen. Ouderen worden in onzekerheid gelaten, en onduidelijk behandeld, zeg gewoon alles bij elkaar gaat er 15 % af dan weten we waar we aan toe zijn, en daar kun je gerust op rekenen. Is het minder dan valt het mee. En voor mensen die over 10 jaar pensioen krijgen gaat er misschien wel veel meer en wel tot 20 % tot 40 % af, wees gewaarschuwd zorg zelf voor aanvulling !!!

Multinationals komen pensioenverplichtingen minder goed na

Grote multinationals komen hun pensioenverplichtingen steeds minder goed na, dit doordat rendementen op bedrijfsobligaties sterk en zelfs heel sterk tegenvallen. de beursgenoteerde multinationals liepen in 2011 een kleine 7 miljard achter de feiten aan, eind 2012 was dat al 30 tot 40 miljard, frappantdat er nu een getal met een speling van 10 miljard genoemd wordt, daar het eerst maar 7 miljard was. Teken aan de wand het kunnen er ook 10 miljard meer zijn, ja het steekt ook niet op een paar miljard, weg is weg de burger betaald.

Het percentage om te kunnen voldoen volgens de eisen van de toezichthouder is 105 %, de meeste concerns zitten nu rond 80 a 85 %, een gapend gat valt de burger ten deel.

Pensioenleeftijd 63,5 jaar gemiddeld

De Nederlander gaat gemiddeld een half jaar later met pensioen dan in 2011, van 63 % naar 63,5 in 2012, dit percentage stijgt al sinds 2005.

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/pensioenen-mijnpensioenoverzicht-laatste-nieuws-pensioenen-update/

Geef een reactie

Your email address will not be published.