dec 08

Pensioenen lager: Pensioen uitkeringen schokkend lager

De nieuwe pensioenplannen zullen er in de toekomst voor zorgen dat Nederlanders maximaal 50% van het loon krijgen dat ze als laatste verdiend hebben !

Pensioenen lager: Pensioen uitkeringen schokkend lager

Schokkende feiten over onze pensioenen die als maar meer naar buiten komen, ook heb ik het gevoel dat er bewust redenen gezocht worden, om andere dingen te verbergen. Uit berekeningen van de Volkskrant en Achmea  is naar voren gekomen dat de pensioenen maximaal dus 50 % a 60 % zul gaan halen.

In dit artikel spreekt men over het laatst verdiende loon, maar die koppeling volg ik even niet. Eerst kreeg je vanaf 65 jaar AOW en voor mensen die pensioenrechten hadden kon het gebeuren dat er nog een bedrag per jaar bij kwam, betekend het nu dat de AOW wordt gehalveerd of betekend het dat de pensioenen gewoon flink gekort gaan worden. Verder wie brengt die eerste regel van dit artikel in de publiciteit, deze regel kwam ik tegen in het nieuws vandaag op 8 december 2012.

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Pensioenen veel lager: vervolg …..

Diverse hervormingen zorgen er voor dat de pensioenen de laatste jaren gedaald zijn met 15 tot 35 %, gevolg is dat twintigers een tiental jaren langer moeten werken om het zelfde te bereiken. Vermoedelijk gaat vanaf 2015 de pensioensopbouw met 0,5 % omlaag, en dat zorgt dan weer voor 7 tot 9 % lagere pensioenen, en omdat er geen prijscompensatie is nog eens 5 % extra eraf !

Pensioenschade: Voor iedereen pensioenschade

Iedereen die recht heeft op pensioen zal dus schade oplopen wat betreft zijn pensioen gebeuren vanaf 65 of 67 jarige leeftijd. Voor hogere inkomens kunnen er grotere schades optreden, dan bij lagere inkomens, vanaf 2 x modaal kan makkelijk schade van 35 tot 40 % ontstaan. Mochten er vanaf vandaag nog kortingen komen dan zijn dat nog weer eens extra schades betreffende dat waardevolle pensioen.

Veel vragen komen boven als ik zulk nieuws onder ogen krijg, als je dan bedenkt dat heel die pensioenfondsen wereld zo goed voor ons geld zorgt, dan kom je flink bedrogen uit. Heel die pluk en graai caroussel draait heerlijk rond sinds wij werken en gewerkt hebben, en nu blijkt dat er bijna niks is voor de deelnemer. Nou dat had ik ook wel kunne versieren voor een miljoen mensen, elke maand geld vangen en nu is het ineens weg.

Pensioenschade: herstellen pensioenschade

Misschien tijd om zelf pensioen op te gaan bouwen via een eigen beleggingsrekening, en dan niet meer via werkgever dit te gaan regelen. Dat er nu bijna niks meer over is dat krijg je zelf waarschijnlijk ook wel voor elkaar, en dan weet je tenminste waar alles gebleven is.

Zelf heb ik sinds enige tijd een beleggingsrekening waar ik mijn pensioenopbouw zelf hoop te verzorgen, eerst had ik een lijfrente maar die was ook bijna helemaal weg na de crisis van 2008 / 2010, daarom heb ik deze lijfrente omgezet naar een beleggingsrekening.

Dan heb je zo veel als mogelijk alles zelf in beheer en hoop ik beter uit te komen dan al die pensioenfondsen die hoofdzakelijk met zich zelf bezig zijn. Voorlopig ben ik heel tevreden met mijn beleggingsrekening, ik kan op de website dagelijks alles volgen, de kosten zijn veel lager en mee en tegenvaller zie je direct. Dat is beter dan nu met die pensioenen want daar komt iedere week een nieuw probleem boven water en dan weet je eigenlijk nog steeds niet of je ooit wat gaat krijgen, en hoeveel dat dan is.

Pensioen: beleggingsrekening Brand New Day ervaringen

Mijn ervaringen met Brand New Day zijn dus goed, natuurlijk is Brand New day ook afhankelijk van de markten, dus denk niet dat ze ijzer met de hand kunnen breken. Wel zijn de kosten veel lager !!

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

 

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/pensioenen-lager-pensioen-uitkeringen-schokkend-lager/

Geef een reactie

Your email address will not be published.