mei 14

Pensioenakkoord afgevoerd: pensioenakkoord van de baan

Pensioenakkoord afgevoerd wat gemaakt was met de werkgevers en de vakbeweging, is gewoon per omgaande afgevoerd en gewijzigd. Op pensioen gebied is er heel wat mis dat gaan we de komende jaren merken.

Pensioenakkoord afgevoerd

Pensioenakkoord afgevoerd: pensioenakkoord van de baan

Na het crisisakkoord van de vijf partijen die na de val van de minderheidsregering een tijdelijk coalitie smeden om tot 12 september alles voor Europa te kunnen garanderen, zal nu ook het pensioenakkoord dat met de werkgevers en vakbeweging was afgesloten worden afgevoerd. Dat is een gevolg van de val van het minderheids kabinet, daardoor vervallen ook die afspraken, en heeft het crisisakkoord voor nieuwe regelingen gezorgd. Het CDA, VVD, D66, Groenlinks en de Christen Unie hebben in het crisisakkoord bepaald dat de AOW leeftijd sneller omhoog moet.

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Pensioenakkoord afgevoerd en verbeterd

Volgens de partijen van het crisisakkoord is het nieuwe pensioenakkoord wat feitelijk eenzijdig door de regering is gemaakt hard nodig en beter, maar mijns inziens is een verhoging van de AOW leeftijd heel niet nodig. Zo wel de werkgevers en de vakbeweging betreuren het dat dit gebeurd is, en is het nu wachten op de plannen, ook is het afwachten of een en ander nog op tijd klaar is want in 2013 moet de AOW leeftijd al omhoog met 1 maand.

Pensioenakkoord afgevoerd en pensioenfederatie

De pensioenfederatie vindt het logisch dat het pensioenakkoord afgevoerd wordt, zeker na het succes van het crisisakkoord zal het pensioenakkoord ook worden gewijzigd. De koepelorganisatie van pensioenfondsen gaat er echter wel van uit dat er geen vertraging optreedt over de afspraken met de werkgevers en de vakbeweging met betrekking op de toetsingskaders voor sparen voor de oude dag.

Pensioenakkoord afgevoerd ook pensioenen lager door rente

Door de lage rente is er meer korten op pensioen nodig, het is schandelijk maar alles wordt benut om pensioenen lager te krijgen, zou daar soms geld mee te verdienen zijn ?? Vanaf volgend jaar zouden wel eens 2 miljoen mensen gekort kunnen gaan worden op hun pensioen, ook hier heeft de pensioenfederatie voor gewaarschuwd. De pensioenfederatie is het overkoepelend orgaan van 350 pensioenfondsen.

De rente staat extreem laag en dat zullen 65 plussers volgend jaar gaan merken in nu Pensioenen, aan het eind van dit jaar zal blijken of de rente zo laag blijft. Als dat zo is dan kan het wel eens gaan gebeuren dat de pensioen uitkeringen 2 % of meer omlaag gaan, persoonlijk vind ik het schandelijk dat ouderen zo worden aangepakt, misschien raakt het eens tijd dat pensioenfondsen beter op de kleintjes letten of dat de boven laag in het bedrijf wat lagere lonen ontvangt.

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/pensioenakkoord-afgevoerd/

Geef een reactie

Your email address will not be published.