mrt 03

Pensioen zelfstandige zzp: nu een pensioen afsluiten lees meer

Pensioen zelfstandige zzp wat is het en wanneer ontvang je het, of ontvang je niks !! Pensioen zelfstandige als zzp is een pensioen wat niet bestaat, dus een zelfstandige of zzp-er moet zelf zijn eigen pensioen regelen, wel ontvangt iedere Nederlander na zijn 65 jaar AOW dat is de Algemenen Ouderdoms Wet. Maar verder ontvangen zelfstandige zzp-er geen extra pension !! Pensioen zelfstandige zzp kijk het goed na !!

Pensioen zelfstandige zzp

Pensioen zelfstandige zzp: nu een pensioen afsluiten lees meer

Iedere zelfstandige kan zelf een pensioen regelen voor zich zelf, wat ik ook aanraad omdat een zelfstandig meestal wat meer heeft te verteren en dus wat comfortabeler leeft, dan kun je dat ook na je 65 jaar blijven doen.

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Pensioen zelfstandige zzp hoe wat en waar regelen

Een Pensioen zelfstandige zzp is overal te regelen maar pas vooral op dat je geld niet weg gaat aan onkosten, het is wel de bedoeling dat je er later wat voor terug krijgt, en dat is altijd onzeker want er kan zomaar een crisis zijn zoals in 2008 2009 en weg is een deel van je pensioen.

Mijn ervaringen met lijfrente

Mijn ervaringen met pensioen opbouw door middel van een lijfrente zijn rond uit slecht, door emigratie heb ik de polis premievrij gemaakt, en toen de crisis 2008 2009 er overheen en de waarde is veel minder geworden. De premie vrije polis wordt nu bewaard maar elk jaar worden kosten in rekening gebracht voor het bewaren, dat houd in dat de uitkering over 20 jaar als ik 65 jaar ben ongeveer op nul staat of onder nul. In januari heb ik bij Brand New Day een vergelijk aan gevraagd en ga ik mijn polis overplaatsen naar Brand New Day. Zij berekenen veel minder kosten en de kosten zijn goed te controleren !!!

Update : Ik heb nu een beleggingsrekening en ben daar zeer tevreden over, ik raad iedere ZZP-er een beleggingsrekening aan. Het is niet alleen makkelijk maar ook heel simpel, je kunt alles via de website inzien, en eventueel wijzigingen doorvoeren. Ook mijn resultaat na een half jaar mag er zijn, maar dat is ook afhankelijk van externe factoren.

Pensioen zelfstandige als zzp is leuk

Maar door deze manier van doen heb ik jaren betaald en krijg ik waarschijnlijk strak geen uitkering, afkopen nu is ook geen optie want dan komt de belasting dienst en die neemt alles over, heb geinformeerd en ik kreeg € 86 na 17 jaar elke maand 100 gulden en later 45 € betaald te hebben !!

Dus let goed op als je een lijfrente of levensverzekering afsluit !!!

Voor vragen en tips kun je altijd een reactie achter laten hier onder.

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/pensioen-zelfstandige-zzp/

Geef een reactie

Your email address will not be published.