nov 29

Nationale Hypotheekbank: Banken tegen Nationale Hypotheekbank

Het deze week in het nieuws komen voor plannen voor een Nationale Hypotheekbank vallen bij banken niet in goede aarde, banken willen niet afhankelijk worden.

Nationale Hypotheekbank: Banken tegen Nationale Hypotheekbank

Nationale Hypotheekbank: Banken tegen Nationale Hypotheekbank

Het oprichten en installeren van een nationale Hypotheek bank kan dan wel een goed idee zijn, maar banken en bankdirecteuren wensen liever onafhankelijkheid, en zeker geen binding met de Staat. Ook de Nederlandse Vereniging van Banken steun deze zienswijze, ik denk net voor mezelf hoe kan het ook anders, dan gaan de Bonussen en de hoge lonen in gevaar komen. Maar goed terug naar het verhaal terug naar het nieuws. De Vereniging van Banken ziet in de plannen wel een positief signaal, maar daar blijft het dan ook mee. Banken wensen geen enkele inmenging op de hypotheekmarkt om zo concurrentieomstandigheden te wijzigen.

  • Wat het met de concurrentie te maken heeft is mijn vraag dan, of het geld nu van de spaarrekeningen of van de Nationale Hypotheekbank komt dat lijkt mij geen verschil, geld is geld en banken kunnen zelf hun winsten en regels bepalen betreffende concurrentie.

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Pensioenfondsen positief over Nationale Hypotheekbank

De grote pensioenfondsen APG en PGGM zien kansen om geld te verstrekken aan de Nationale Hypotheekbank als die er eenmaal is, en zeker als deze door de overheid gesteunt word, gaan pensioenfondsen in de plannen mee. Als de Nationale Hypotheekbank dan de hypotheken, over kan nemen dan zouden banken meer ruimte krijgen, ook kan het een lagere rente op hypotheken bevorderen.

Nationale Hypotheekbank alleen met garantie

Pensioenfondsen willen alleen hypotheken die onder de garantie regeling vallen, dus zekerheid dat ze altijd hun investeringsgeld behouden. Het huidige garantiesysteem zou dan moeten worden omgevormd tot de toekomstige Nationale Hypotheekbank, die Nationale Hypotheekbank kan dat met garantie gelden beschikbaar stellen voor de Banken in het land.
  • Als pensioenfondsen hun gelden naar de Nationale Hypotheekbank brengen, waar is dat geld dan nu, en wie gaat schade ondervinden als dat geld wordt weggehaald op de plaatsen waar het nu is belegd. Stel dat er honderden miljarden bij beleggingsbedrijven of op de Beurzen wordt weggehaald, wat gaat daar voor schade uit voortkomen ?
Nationale Hypotheekbank: Banken tegen Nationale Hypotheekbank

Nationale Hypotheekbank moet bouw- en woningmarkt redden

Volgens Bernard Wientjes van VNO-NCW moet deze nieuwe constructie met een Nationale Hypotheekbank de Bouw- en woningmarkt redden, Wientjes wil de banken en pensioenfondsen bij elkaar brengen om zodoende tot een akkoord te komen.
  • Natuurlijk is het van belang voor iedereen dat banken, pensioenfondsen en de bouw- en woningmarkt weer stabiel worden, aansluitend moeten daar geen andere problemen uit voortkomen.
De minister van Wonen Stef Blok heeft nog geen plannen over dit onderwerp onder ogen gekregen, maar zal de komende weken met interesse meekijken, en met betrokken partijen rond de tafel gaan zitten. Volgens Wientjes moet het kabinet nu een oplossing forceren die de problemen uit de wereld helpt.
Voor als nog moeten we het nieuws afwachten wat in de komende maanden het vervolg zal weergeven, het Kabinet heeft een minister voor Wonen aangesteld dus zal haast willen maken met oplossingen voor de bouw- en woningmarkt.
  • Volgens mij zijn die problemen niet zo gemakkelijk op te lossen, want ze zijn gemaakt in tientallen jaren, en daarom niet 1 2 3 in enkele dagen op te lossen.
  • Vr 30 nov 2012 : Stef Blok geeft aan zo snel mogelijk op de hoogte te willen zijn van de investeringen van pensioenfondsen in hypotheken.

 

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

 

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/nationale-hypotheekbank-banken-tegen-nationale-hypotheekbank/

Geef een reactie

Your email address will not be published.