aug 21

Mijnpensioenoverzicht: uitgebreide info over pensioenen en pensioenfondsen

Op deze website mijnpensioenoverzicht beschrijf ik de pensioen en AOW nieuwsberichten, en vandaag 21 augustus is er weer nieuws over de pensioenfondsen en pensioenen, nog meer verwarring in de chaos die er al was. Gaan de pensioenen gekort worden en hoeveel, of is het bericht van vandaag een teken dat het mee valt ??

mijnpensioenoverzichtMijnpensioenoverzicht: uitgebreide info over pensioenen en pensioenfondsen

Vandaag een kop in het nieuws : Afwaarderingen raken pensioenfondsen nog niet Naar nu blijkt is de afwaardering van kredietwaardigheid van een massa zakenbanken nog geen risico voor de Nederlandse pensioenfondsen, maar het woord “nog” geeft volgens mij aan dat het de pensioenfondsen wel gaat raken. Naar mijn idee moeten we rekening houden met wat sussende woorden, maar later zal toch blijken dat het toch niet goed zit, we wachten het af maar het houd ons wel flink bezig natuurlijk. In Nederland wordt door de mensen het meeste geld gespaard voor een pensioen, ook zijn de Nederlanders niet bang dat ze geld tekort komen om met pensioen te gaan. Mijnpensioenoverzicht is makkelijk voor snel alle info te zien !! mijnpensioenoverzicht !!

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

mijnpensioenoverzicht

Mijnpensioenoverzicht nieuwe problemen

Is het probleem met de afwaarderingen van zakenbanken al langer een probleem of een nieuw probleem ? Volgens de cijfers van het huidige cijfer seizoen, hebben zakenbanken posten opgenomen voor tegenvallers en toekomstige tegenvallers, dat wordt al diverse jaren gedaan dus normaal moet dit geen probleem zijn. Zakenbanken draaien ook weer met flinke winsten, de meeste althans, dus dit nieuws artikel snap ik eigenlijk niet echt. De kortingen op pensioenen gaan volgend jaar gewoon door, maar waarom dan dit bericht ? Komen er misschien nog meer lijken uit de kast ? Als ik dit nieuws artikel bekijk zou je bijna gaan denken dat er nog meer problemen boven water komen. Mijnpensioenoverzicht houd alles bij wat belangrijk is voor je pensioen.

Mijnpensioenoverzicht en beleggen Mijnpensioenoverzicht

Natuurlijk worden onze centen ondergebracht bij zakenbanken en op de Beurs, zakenbanken zijn meestal de tegenpartner van pensioenfondsen bij derivatentransacties, mocht er dus door slechtere omstandigheden was mis gaan bij die zakenbanken, dan kunnen de pensioenfondsen hun derivaten niet verzilveren. Dit probleem wordt groter als zakenbanken door slechte beurskoersen niet meer kunnen voldoen aan hun kredietwaardigheid. Nu lopen de meeste transacties via zakenbanken die een goede rating hebben, maar dat kan snel veranderen als er echt problemen zijn op de financiele markten. Ook stelt DNB dat er een goede spreiding is bij de pensioenfondsen en waakzaamheid blijft geboden. Mijnpensioenoverzicht !! mijnpensioenoverzicht

Mijnpensioenoverzicht mijn stelling op dit nieuws

Dit nieuws brengt mij aan het twijfelen of er nog meer problemen komen of niet, volgens mij is dit nieuws een nieuw probleem wat vermoedelijk in de toekomst gaat spelen, maar we zullen zien wat er van komt !! Mijn standpunt is : ga vanaf nu zelf voor je pensioenopbouw zorgen !!  Zelf ben ik daar enige tijd geleden mee begonnen en dat is voor mij een geruststellende gedachte, in slechte tijden zie ik direct wat mijn pensioen minder is geworden, en in goede tijden kan ik dat ook dagelijks zien, daarnaast weet ik 100 % zeker dat ik minder kosten betaal en dat spaart toch sneller dan voorheen ! mijnpensioenoverzicht !

Mijnpensioenoverzicht en sparen Mijnpensioenoverzicht

Uit onderzoek van ING blijkt dat Nederlander meer en beter sparen dan andere Europese burgers in 12 Europese landen, dat klinkt natuurlijk goed maar als je daar later weinig of niks van terug ziet dan is die spaarijver ook nutteloos. Het spaargedrag is het sterkst in Noord Europese landen, Belgie, Duitsland en Nederland behoren tot de top, maar 70 procent van de gevraagden zegt zelf te sparen voor pensioen. De vraag daarna is natuurlijk waar sparen die mensen, hebben die woekerpolissen waar de waarde bijna niet meer van wordt, zeker omdat hoge kosten worden afgetrokken. mijnpensioenoverzicht ! Vooral belangrijk is dat je de vinger aan de pols houdt, en let goed op de kosten die in rekening worden gebracht, dat scheelt wel 10 tot 30 % in de opbrengst !! Mijnpensioenoverzicht !

Zelf pensioen opbouwen >> : >> klik hier !!

Mijnpensioenoverzicht betrouwbaar Mijnpensioenoverzicht belangrijk Mijnpensioenoverzicht een eigen gezicht Mijnpensioenoverzicht is de website met info voor pensioen en aow gerechtigden !! Mijnpensioenoverzicht probeert de vinger op de zere plek te leggen, al is dat niet altijd even eenvoudig, mijnpensioenoverzicht is belangrijk voor iedereen !

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

 

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/mijnpensioenoverzicht/

Geef een reactie

Your email address will not be published.