nov 23

Pensioenfondsen: Mijnpensioenoverzicht kortingen pensioenfondsen voor jong en oud

Mijnpensioenoverzicht kortingen pensioenfondsen en meer kranten koppen van de maand november, informatie en pensioen nieuws belangrijk voor ouderen en voor jongeren !

Mijnpensioenoverzicht kortingen pensioenfondsen

Pensioenfondsen: Mijnpensioenoverzicht kortingen pensioenfondsen voor jong en oud

Pensioenfondsen die een korting gaan doorvoeren hebben wat uit te leggen, voor 1 maart behoren ze betrokkenen uit te leggen waarom ze gaan korten. Of die uitleg ook ergens op slaat wat wij begrijpen dat is punt 2, maar laten we even afwachten wat de heren uit de hoge hoed toveren. De AFM dat is de Autoriteit Financiële Markten heeft dit bepaald omdat mensen geen idee hebben wat het voor hun betekend. Volgens mij moeten ze het uitdrukken in taal die wij snappen, dus gewoon zeggen je had …… pensioen per jaar en dat word nu 10 % minder dus ………. totaal. Dit simpele verhaal kan iedereen volgen, maar meestal komen er een heleboel dingen naar voren waar ik niks mee kan.

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

 Nederlandse Pensioenmarkt moet verder open

De Nederlandse pensioenmarkt moet open voor Buitenlandse Partijen, een voordeel of een nadeel ? Pensioenmarkt open voor Buitenlandse  Partijen lijkt mij best verwarrend, met de Nederlandse partijen loopt het al mis, nu ook nog overleveren in Buitenlandse handen ? Persoonlijk heb ik een beleggingsrekening voor mijn pensioen en daar ben ik tevreden mee, hoeven geen Buitenlandse Partijen voor te komen. Maar Europa wil meer weg halen in Nederland, dus misschien zijn die pensioenen ook wel interessant ! Maar we wachten het weer af wat er voor nieuwe plannen en regels komen.

Nieuwe pensioenregels uitgesteld tot 2015

De nieuwe pensioenregels zijn uitgesteld tot 2015, de onzekerheid blijft lekker door de keel gieren, en dan maar afwachten wat er dan in 2015 allemaal veranderen gaat, of blijken er dan geen pensioenen meer te zijn ? Wat ik wel vindt is dat er op veel vlakken en sociale vlakken onrust heerst en deze word niet tot stilstand gebracht maar gevoed, dan moeten er nu of binnen afzienbare tijd vervellende dingen komen, anders kun je nu toch maatregelen treffen voor rust te brengen. Met de nieuwe pensioenregels kunnen pensioenen vaker worden gekort, maar volgens mij moet het woord korten weg en eruit, want dat is allemaal snijden in de marge van de consument. Laten ze nu eerst een snijden in de marge van het management ! Maar helaas daar wordt aan voorbij gegaan, wel zullen de pensioenfondsen mensen op straat zetten, maar dat zijn meestal de gewoon werkenden.

Pensioenfondsen en jongeren

Duidelijk is wel dat de pensioenen voor toekomende ouderen niet stabiel zullen blijven, die groep kan vanaf binnenkort meer premie gaan betalen, en als ze 65 of 70 zijn ontvangen ze als dank voor de premie verhoging een lager pensioen ! De jongeren gaan het betalen en niet ontvangen en dat is volgens mij niet reëel, en de komende jaren zal er nog meer pensioenleed openbaar komen, dus het wegschuiven van de pensioen problemen moet stoppen. Begin volgende jaar zullen we gaan vernemen hoeveel de pensioenen gekort gaan worden, en dat zal vermoedelijk door bijna alle pensioenfondsen gedaan worden, dus geld voor iedereen minder pensioen per maand !

Begin 2013 is bekend geworden dat de kortingen op de pensioenen doorgaan, vanaf een half % tot ………………??

 

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

 

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/mijnpensioenoverzicht-kortingen-pensioenfondsen/

Geef een reactie

Your email address will not be published.