aug 22

Mijnpensioenoverzicht: mijn pensioenoverzicht augustus 2013 update informatie over pensioenen

Mijnpensioenoverzicht : Nieuws updates pensioenfondsen en pensioen info in de maand juli, ook deze maand weer problemen bij de pensioenfondsen en dat zal nog wel een tijdje aanhouden. Pensioenen werkelijk van 0% tot wel 17 procent lager.

Pensioenfondsen Nationale Hypotheekbank

Mijnpensioenoverzicht: mijn pensioenoverzicht augustus 2013 update informatie over pensioenen

Inhoudsopgave pensioen update juli :

  • Pensioenen werkelijk veel lager en wat doen we er aan
  • Rente stijging goed voor pensioenfondsen
  • In juli staan pensioenfondsen er plotsling beter voor
  • PGGM top mensen bezorgd om onrust op pensioenmarkt

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Pensioenen werkelijk veel lager en wat doen we er aan

Pensioenen zijn tot nu toe werkelijk heel wat lager dan gedacht, het sluipt er langzaam in en zonder dat je het weet vinden we het bijna normaal. Maar dat is het niet want er zit nog steeds veel mis in de pensioenmarkt. Maar de regering is tijd aan het rekken. Hoe verder in de tijd hoe beter het is. soms als je zelf met een probleem zit wat de tijd kan verzachten dan zou je soms wensen dat die tijd voorbij was. Zo ook als je nu aan de regering zit, dan zou je liever verder zijn in een tijd dat alles weer beter gaat en aan trekt.

De regerings partijen hopen natuurlijk op deze verbetering, zeker als er de komende jaren weer verkiezingen zijn. Dan zou het goed uitkomen dat alles weer op een hoger plan zou staan.

Niks is minder waar : persoonlijk denk ik dat er nog enkele jaren weinig positiviteit zal zijn. De huizenmarkt, de nieuwbouw, de pensioenen en meerdere andere sectoren vertonen krimp. Als er krimp is dan is groei nog ver weg. Zelf pensioen opbouwen is de beste optie.

Rentestijging goed voor pensioenfondsen

De stijging van de lange rente is gunstig voor de pensioenfondsen. De stijging van de rente zet door in de Europese Unie en dat houd in dat pensioenfondsen daar voordeel van hebben. Daarnaast is het weer nadelig voor de Nederlandse staat want die moet voor geleend geld nu meer rente gaan aflossen.

In juli staan pensioenfondsen er plotseling beter voor

Pensioenfondsen in Nederland zouden er in juli plotseling beter voor staan. De dekkingsgraad zou van 101 % naar 104 zijn gestegen. Dat is een stijging van 3 % en dat is dan weer 1 procent onder de minimum grens van 105 %.

Echter zouden de pas aangekondigde kortingen nog niet van de baan zijn. Blijkbaar maakt het niet uit of het beter of slechter gaat, men is toch al van plan om de kortingen toe te passen.

Het tijd rekken uit het eerste artikel kopje hier boven is dus een feit. Je zou ook kunnen spreken over zand in de ogen strooien. Soms lees ik op 1 dag 2 berichten in het nieuws die elkaar tegen spreken. Maar wat maakt het ook uit als tijd winnen het doel is.

Nog steeds ben ik er van overtuigd dat zelf pensioenopbouw starten een absolute optie is om nu mee te beginnen. dan kun je misschien gelijke tred blijven houden met wat je nodig hebt. Daar staat dan weer tegenover dat het wel inleg of investering eist in een tijd dat er misschien weinig overschiet.

PGGM top mensen bezorgd om onrust op pensioenmarkt

Zorgen bij top mensen van PGGM omdat veel mensen zich zorgen maken over de onrust op de pensioenmarkt. Zorgen door en van veel verdieners daar maak ik mij zorgen om.

Maar buiten dat is er wel wat van te zeggen, want vroeger hoorde je eens per jaar wat over pensioenen, maar heden ten dage is er wekelijks pensioennieuws. Dan moet er wel iets helemaal fout zitten.

Of worden de nieuwe pensioenplannen zo slecht dat zelf top mensen het door hebben !

Zelf bouw ik pensioen op bij : Klik hier voor de website

 

 

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

 

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/mijnpensioenoverzicht-5/

Geef een reactie

Your email address will not be published.