apr 06

Europa bedreigt ons pensioen

Europa bedreigt ons pensioen want er gaan waarschijnlijk regels komen die het Nederlandse pensioenstelsel zwaar beinvloeden. En dat kan slecht aflopen voor onze pensioenen.

Europa bedreigt ons pensioen

Europa bedreigt ons pensioen

Nederland is momenteel in onderhandeling met Europa, het miniserie van Sociale Zaken voert besprekingen over pensioen en pensioenfondsen. CDA kamerlid Pieter Omzigt zegt dat hij vreest voor de gevolgen die voort komen uit de besprekingen met Europa. Europa bedreigt ons pensioen !!

Ook zegt hij dat Nederland de controle moet hebben over de grootste spaarpot van Nederland, en dat die niet in handen van Europa moeten komen. Momenteel doet Nederland er alles aan om te voorkomen dat er nieuwe regels komen op het gebied van pensioenen en pensioenfondsen.

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Pensioen belangen van nederlanders staan op het spel

De belangen zijn voor ons als particulieren en burgers zeer groot, Europa wil strengere eisen voor pensioenfondsen wat heel nadelig is voor onze pensioenen. Vermoedelijk komen er regels dat de pensioenfondsen tientallen miljarden als buffer in de kas moeten houden, daardoor zal er minder belegd geld zijn en dat zal resulteren in lagere opbrengst, bijkomend nadeel is dat daardoor de premie’s ook wel eens zouden kunnen stijgen.

Mijns inziens hebben de pensioenen door de crisis al genoeg klappen gehad, en dat gaat nu dus weer gebeuren.

Europa bedreigt ons pensioen met Europa slechter af

Europa wil de pensionfondsen als verzekeraars indelen, terwijl het in Nederland onderdelen zijn van ons sociale zekerheidsstelsel, dus zit er een flink probleem tussen Nederland en Europa. Als het ministerie van Sociale zaken deze besprekingen niet weet om te zetten zoals wij het willen, dan gaan de pensioen gerechtigden er dus weer flink op achteruit.

Of zoals Johan Cruijff het altijd zegt : Elk voordeel heb zijn nadeel !

Nederlanders worden gestraft

Nederlanders worden wederom gestraft omdat ze alles netjes op orde hebben en heel hun leven gespaart hebben voor hun pensioen, straks ben je 65 jaar en is je pensioen gevlogen, dat kan toch niet de bedoeling zijn. De goede landen in Europa betalen de slechte en nu gaan de goede landen ook nog eens de klappen krijgen via de pensioen fondsen. Nederland, Duitsland, Engeland en Ierland hebben extra pensioen opgebouwd, zo lijkt het dat deze landen hun zaken goed op orde hebben, maar worden dus weer gestraft voor hun ijver voor later !!

Nederlanders worden gestraft

Pensioenfondsen vallen om

Is de kans groot dat onze pensioenfondsen om vallen omdat er nu regels vanuit Europa komen ?

Mijns inziens is de kans niet zo groot maar in navolging van de banken worden deze eisen aangescherpt, echter tot nu toe is er geen enkel probleem geweest bij pensioenfondsen, ook hebben ze geen staatssteun ontvangen.

Achteraf gezien zitten er dus heel veel nadelen aan Europa, en vraag ik mij af of de voordelen groter zijn dan de nadelen !

Europa bedreigt ons pensioen dat is onderhand zeker !

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/europa-bedreigt-ons-pensioen/

Geef een reactie

Your email address will not be published.