jul 02

Dekkingsgraad pensioenfondsen opnieuw gedaald: of gaat de dekkingsgraad stijgen

Weer is de dekkingsgraad pensioenfondsen opnieuw toch gedaald en ja we hadden niet anders kunnen verwachten, vermoedelijk gaan de pensioenen weer bijgesteld worden.

Dekkingsgraad pensioenfondsen opnieuw gedaald

Dekkingsgraad pensioenfondsen opnieuw gedaald: of gaat de dekkingsgraad stijgen

Zo als in mei de dekkingsgraad pensioenfondsen gedaald was, en toen al een flinke bijstelling veroorzaakte, vermoed ik dat er nog wel een bijstelling zal komen. Ja ja bijstellen is niet zo moeilijk want de burger heeft maar te slikken, ja het is slikken of stikken, zo werkt dat nu eenmaal met onze pensioenen. Kijk en als er nog veel over geschreven wordt dan praten we straks alleen nog over pensioentjes !!

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Dekkingsgraad pensioenfondsen opnieuw gedaald juli

We zijn nu 2 maanden verder en er is weer sprake van daling, waar zou daling goed voor zijn ? want er is iedere keer daling, wie heeft daar voordeel aan ? Volgens mij is er niks beter dan stijging maar die is er al een jaar of vijf uit, of zou het beter zijn ten opzichte van Europa dat onze pensioenen klein zijn, maar dan wil ik dat wel graag horen van de politiek dat dat zo is !!

Dekkingsgraad pensioenfondsen opnieuw gedaald 2 %

Sinds mij is de dekkingsgraad van 95 % naar 93 % dus dat is 2 % minder dekking weer, de vereiste dekkingsgraad is 105 % en dat geeft aan of een pensioenfonds aan zijn verplichtingen kan voldoen. Maar dat is dus weer 2 % slechter geworden, en ik vermoed dat het nog minder wordt, waar zal het stoppen ??

Dekkingsgraad pensioenfondsen opnieuw gedaald rente

De Nederlandsche Bank heeft eind vorig jaar bepaald dat de dekkingsgraad wordt bepaald op basis van de gemiddelde rente stand van drie maanden. De rente stand is in juni flink op gelopen maar de maand er voor weer niet, lage standen van rente in de maand april en mei zorgden voor een Pensioen thermometer die toch weer lager staat. Hopelijk trek de beurs wat aan en worden de vooruitzichten wat beter, dan kan de rente weer wat verbeteren en zal het met de pensioenfondsen ook wel goed komen,  echter de onzekerheid in de Europese Unie moet van tafel want anders gaat het een keer definitief lager, en dan moeten er bakken geld niet alleen in de banken maar ook in de pensioenfondsen. Gelukkig is de beurs weer op 310 AEX en dat is al heel wat, nu graag verder naar de 400 AEX en dan die paniek graag uit de lucht, dat zou een heel stuk helpen en dat is toch echt nodig. Maar dat is niet genoeg omdat ook het achterliggende plaatje ook goed moet worden, de consument in Europa moet weer gaan kopen om het geheel te verbeteren.

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

 

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/dekkingsgraad-pensioenfondsen-opnieuw-gedaald/