jan 31

Dekkingsgraad beter: pensioen informatie en dekkingsgraad en laatste pensioen nieuws

Zorgen over de dekkingsgraad bij pensioenfondsen ebben weg, meer pensioenfondsen staan er beter voor, en kortingen kunnen worden geschrapt.

mijnpensioenoverzicht

Dekkingsgraad beter: pensioen informatie en dekkingsgraad en laatste pensioen nieuws

  • Dekkingsgraad pensioenfondsen verbeterd
  • Dekkingsgraad ABP eind 2013 goed
  • Dekkingsgraad pensioenfonds Zorg en Welzijn
  • Dekkingsgraad pensioenfonds Bpfbouw
  • Dekkingsgraad pensioenfonds PMT
  • Dekkingsgraad pensioenfonds PME

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Dekkingsgraad pensioenfondsen verbeterd

Dekkingsgraad is de graadmeter voor de fondsen of hun vermogen de betaling van uitkeringen kan uitvoeren, zonder dat er problemen zich voordoen. De dekkingsgraad moet boven de 105 % zijn dan hoeven er geen kortingen te worden doorgevoerd. In januari 2014 staan nog steeds meerder pensioenfondsen onder de 105 %.

Dekkingsgraad ABP eind 2013 goed

ABP staat er begin 2014 goed voor, er is voldaan aan het percentage van 105 %, ABP heeft een resultaat neergezet van 105,9 %. In 2013 is het percentage gestegen van 96,2 % met 9,7 % naar 105,9 %. Bij ABP is dus geen sprake meer van korten op de pensioenen.

Het belegd vermogen is gegroeit van 293 miljard euro met 7 miljard euro tot ruim 300 miljard euro. Bij ABP is nog geen sprake van indexeren, dus een stijging van de uitkeringen om prijs en looninflatie te dekken is nog niet aanstaande.

Dekkingsgraad pensioenfonds Zorg en Welzijn

Zorg en Welzijn heeft het in 2013 ook goed gedaan, het dekkingspercentage was eind 2012 101 % en is nu 8 % gestegen tot 109 %. De 105 procent is daarmee ruim overschreden, met als resultaat een verhoging van 0,94 % op de uitkeringen, en de premie gaat niet omhoog.

Dekkingsgraad pensioenfonds Bpfbouw

Ook Bpfbouw heeft goede zaken gedaan door van 105,8 % eind 2012 met 5,8 % te stijgen tot 111,6 % eind 2013. Een prima resultaat maar toch gaat Bpfbouw niet indexeren dus de uitkeringen gaan niet naar boven.

Dekkingsgraad pensioenfonds PMT

PMT staat eind 2013 op 104,4 % wat krap genoeg is voor de dekkingsgraad, eind 2012 lag dit percentage op 103,8 %. Vorig jaar zijn kortingen doorgevoerd op de uitkeringen, nu blijkt dit niet nodig of verplicht te zijn ondanks dat de 105 % niet is gehaald.

In april zijn de uitkeringen met 6,3 % verlaagd, verdere verlaging is niet goed voor de rust onder de leden, en wil men dus voorkomen.

Dekkingsgraad pensioenfonds PME

PME staat er onder de grote pensioenfondsen het slecht op, want eind 2012 was de dekkingsgraad nog 98,8 % maar daar is niet veel bij gekomen. Eind 2013 is het percentage 103,4. PME wil eigenlijk niet meer korten op de uitkeringen, maar officieel zou dat wel moeten volgens de regels. In de loop van februari komt er een beslissing, die dan door de DNB beoordeeld moet worden.

PME heeft minder risicovolle beleggingen, maar minder risico is meestal ook minder opbrengst. Risicovolle beleggingen gingen echter in 2013 aardig omhoog, dat liep PME dus mis.

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

 

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/dekkingsgraad-beter/

Geef een reactie

Your email address will not be published.