mei 31

AOW regels: AOW regels bij sociale verzekeringsbanken overal anders

AOW regels verschillen sterk per regio. Alleenstaande AOW-ers die een nieuwe relatie aan gaan, moeten rekening houden met sterk verschillende regels per regio.

AOW regels

AOW regels: AOW regels bij sociale verzekeringsbanken overal anders

Uit onderzoek van Plus Magazine blijkt dat AOW regels sterk verschillen, want de diverse regio kantoren van de Sociale Verzekeringsbank voeren de regels op hun eigen manier uit en dat kan de AOW er per maand wel tot honderden euro’s schelen en dat is toch vreemd !!

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

AOW regels en relatie

De Sociale Verzekerings Bank vind dat je een stel bent als je een gezamenlijke huishouding voert, volgens vele ouderen zijn ze pas een stel als de een bij de ander gaat wonen, dit is een aanmerkelijk verschil in zienswijze en ook gaan die mensen dat flink merken in de portemonnee!

AOW en regels en korten

Ja en zo als het in deze tijd overal gaat, gaan door die verschillende AOW regels de mensen er weer op achteruit. Dit kan inhouden als “nieuwe stellen” flink kunnen worden gekort als blijkt of sprake is van één hoofdverblijfplaats en als men meer dan de helft van de tijd bij elkaar is, echter zijn er nog wel 2 woningen die betaald moeten worden. Dit houd gewoon in dat je tot wel € 600 minder pensioen kunt ontvangen, dan wanneer je als 2 alleenstaanden wordt aangemerkt.

AOW regels

AOW regels verschillen sterk

De AOW regels zijn in de diverse regio’s heel anders, maar ouderen zijn verplicht om wijzigingen door te geven, doe je dat niet dan kun je weer een boete krijgen, ook is het heel onduidelijk wanneer je moet melden dat er veranderingen zijn of komen. Gezien de bedragen die je minder ontvangt zou ik persoonlijk heel laat een wijziging doorgeven, want je moet wel zeker weten of er ook verandering is of komt.

AOW regels wijzigen

Volgens wat ik lees zijn er vier kantoren die een melding willen ontvangen als de vriend of vriendin een paar keer in de week blijft overnachten. SVB Breda dreigt zelf met snel melden voordat de buren het doorgeven, wat ik toch wel erg ver vind gaan! AOW-ers gooi je geld niet in de sloot, meld als je het zeker weet en voor de rest zou ik niet te snel zijn.

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/aow-regels/

Geef een reactie

Your email address will not be published.