jul 02

AOW leeftijd: AOW leeftijd naar 67 of misschien naar 70

De AOW leeftijd kost volgens minister Henk Kamp van sociale zaken geen banen, en zal zeker niet tot banen verlies leiden onder jongeren.

AOW leeftijd

De stelling van minister Henk Kamp van sociale zaken is dat er niet meer werkeloosheid ontstaat op langere termijn doordat de AOW leeftijd naar boven gaat. De minister schreef dit deze week, juli 2012 aan de Eerste kamer, de Eerste kamer moet daar een uitspraak over gaan doen of die AOW volgend jaar naar boven gaat.

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

AOW leeftijd omhoog

De Tweede kamer ging in juni akkoord met het feit dat de leeftijd van de AOW omhoog moet volgend jaar, wat normaal gezien ook zal gaan gebeuren, als een nieuwe regering echter geen roet meer in het eten zal goeien.

AOW leeftijd en werkeloosheid in vergelijk met VUT

Minister kamp wijst erop dat de VUT is afgeschaft en dat dit geen nadelige gevolgen heeft gehad voor jongeren, dus doordat de VUT is afgeschaft moesten ouderen langer door werken, en dat was niet merkbaar bij werk zoekende jongeren. Nu is wel de tijd wat minder goed dus zou het nu anders kunnen liggen. Het aantal ouderen dat werkt tussen 60 en 65 jaar is al jaren stijgende, vorig jaar bedroeg het 35 procent , en in het eerste kwartaal van 2012 is het toegenomen naar 37 procent een stijging van 2 procent dus.

AOW leeftijd stijging

De AOW leeftijd zal de komende jaren stijgen met een maand per jaar de komende drie jaar, daarna zal deze stijgen tot 66 jaar in 2019, tot in het jaar 2023 gaat de AOW leeftijd naar 67 jaar. In een eerder voorstel zou de pensioen leeftijd in 2020 naar 66 jaar gaan maar dan in 1 keer, Mensen die al met de VUT of met pre pensioen zijn kunnen dus de komende jaren enkele maanden uitkering mislopen, minister kamp wil daar een regeling voor treffen die later terug betaald moet worden. Persoonlijk zie ik niks in een verhoging van de leeftijd van de AOW, volgens mij is het verschuiven van de kosten. Het brengt echter wel geld op als je later AOW moet uitbetalen.

AOW en mijn leeftijd

Dikwijls heb ik al gezegd zou er later als ik 65 of 67 ben nog AOW zijn, als de AOW leeftijd 67 is dan zijn dat voor mij 18 jaren. Nou we zullen het zien ! Maar zo als het er nu uit ziet wordt het moeilijker, of de beurzen moeten de weg naar boven weer inslaan, dan kan er nog van alles gebeuren.

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/aow-leeftijd/