jul 11

AOW leeftijd problemen: leeftijd AOW gaat omhoog naar 67 jaar

AOW leeftijd problemen zullen volgend jaar voor vele ouderen heel wat onrust kunnen veroorzaken, nu ook al onrust zaaien onder de ouderen die er toch voor gewerkt hebben !!

AOW leeftijd problemen

AOW leeftijd problemen: leeftijd AOW gaat omhoog naar 67 jaar

De voor volgend jaar geplande verhoging van de AOW leeftijd met één maand raakt 200.000 tot 225.000 mensen, de AOW leeftijd gaat namelijk met 1 maand naar boven, en dat houd in dat deze mensen een maand later hun oudedagsvoorziening ontvangen.

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

AOW leeftijd problemen en de SVB

De uitvoerder van de AOW : de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zal half september de eerste groep ouderen in behandeling nemen die begin 2013 het eerst te maken krijgen met de nieuwe AOW leeftijd, de SVB zal deze mensen aanschrijven met wat ze kunnen verwachten na deze onverwacht snelle verandering en ook wat ze kunnen doen. Dan krijgen zij een brief een half jaar van te voren over hun AOW.
Een woordvoerder van het SVB heeft dit vandaag 11 juli 2012 medegedeeld. Nadat eerder deze week de meerderheid van de Eerste Kamer in stemde met een nieuw wetsvoorstel van Minister Henk Kamp van Sociale Zaken, dit in verband met een verhoging van de AOW leeftijd van 65 jaar naar 65 en één maand. Volgens minister Henk Kamp van Sociale Zaken zullen alle mensen die hier mee te maken krijgen tijdig op de hoogte gesteld worden van deze materie.

Eerste keer dat pensioen leeftijd omhoog gaat

Het is de eerste keer sinds de invoering van Algemene Ouderdoms Wet dat de leeftijd wordt gewijzigd, Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Ko Suurhoff was toentertijd de Minister die de AOW introduceerde in 1957. De AOW was de vervanger van de noodvoorziening voor ouden van dagen welke in 1947 door toenmalig Minister van Sociale zaken Willem Drees in het leven werd geroepen. 65 plussers trokken sinds 1947 een uitkering van Drees.
AOW leeftijd problemen

AOW leeftijd problemen stapsgewijs omhoog

De AOW leeftijd gaat vanaf 2013 tot 2016 een maand omhoog, daarna met 2 maanden en in 2019 met drie maanden omhoog, in 2023 komt er nog 1 heel jaar bij en is de leeftijd 67 jaar. Elk jaar gaan er per maand 20.000 burgers met pensioen. Een kwart tot een derde is dan nog actief op de arbeidsmarkt, een zelfde groep heeft een uitkering en de andere groep is al met prepensioen of met de VUT.
Bewust is gekozen voor een jaarlijkse leeftijd stijging van 1 a 2 maanden, want men denk dat burgers dat wel kunnen aanvullen met wat eigen spaargeld.
Er worden vooral problemen verwacht bij ouderen die al met vervroegd zijn gegaan, die hebben dan 1 of 2 maanden geen inkomen en dat kan dan problemen opleveren, zeker als er geen appeltje voor de dorst is.
AOW leeftijd problemen !!

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/aow-leeftijd-problemen/

Geef een reactie

Your email address will not be published.