jul 03

AOW Flex AOW: flexibele AOW een goed idee of niet

Pas een artikel gelezen over de AOW Flex AOW een idee van de tweede kamer om de AOW flexibel te maken.

AOW Flex AOW

AOW Flex AOW: flexibele AOW een goed idee of niet

De Flex AOW is mijns inziens geen slecht idee want zo kan iedereen stoppen met werken wanneer hij zelf wil en dat is toch een mooie oplossing, maar dit idee van de tweede kamer is volgens minister Henk Kamp niet te combineren met de AOW verhoging. Minister Henk Kamp ziet geen mogelijkheden om met het verhogen van de pensioen leeftijd, via de Flex AOW meer keuze vrijheid te geven over het feit wanneer mensen stoppen met werken.

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

AOW Flex AOW geen geld

Er is geen geld om een AOW Flex AOW beschikbaar te stellen want dat zou de pensioen verhoging te niet doen, en dat is natuurlijk ook zo want veel mensen zouden dan als nog bij 65 jaar willen stoppen met werken. De minister heeft dit deze week laten weten tijdens een vergadering met de vijf partijen die de pensioen verhoging hebben bepaald. De PVDA wil dit via een amendement toch zien te regelen, want zij zeggen dat mensen met zwaar werk meestal al jong beginnen met werken en het daardoor mogelijk moet zijn om eerder te stoppen met werken via een Flex AOW, collega’s van de SP zeiden het zelfde en willen daar ook voor gaan.

AOW Flex AOW levensduur

Minister Henk kamp van Sociale Zaken ziet geen directe band tussen iemands inkomen en zijn levensduur, hij hield verder de kamer voor dat de overheids financieen er zo slecht voor staan dat de welvaart moet krimpen, dus is de Flex AOW geen optie omdat die dus de pensioen leeftijd te niet doet en dus veel geld kost.

AOW Flex AOW stoppen of krijgen

Volgens minister Henk Kamp van Sociale Zaken zijn er nu kei harde maatregelen nodig om er voor te zorgen dat mensen AOW blijven krijgen, dit ook omdat de roep om staats pensioen groter wordt. Ook benadrukt minister Henk Kamp dat er geen nadelige effecten bij mogen komen, de Flex AOW gaat al snel 1,5 miljard euro meer extra kosten opleveren. De CDA en Groen Links vroegen de minister of het in latere jaren wel mogelijk zou zijn om de Flex AOW in te voeren, maar de minister gaf daar bij aan dat er later nog meer bezuinigingen worden verwacht. Nou dacht ik dat we het wel gehad hadden en blijkt dat dit nog maar het begin is van een heleboel armoede die nog onze kant op gaat komen. Wederom schrijf ik hier : zou ik ooit nog kunnen genieten van een AOW of Flex AOW of bestaat dit alles niet meer als ik de gerechtigde leeftijd heb bereikt.

Zeker als ik hoor dat er nog meer bezuinigingen kunnen komen in latere jaren dan frons ik de wenkbrouwen en vraag me hard op af, heb ik dan altijd betaald voor niks, is dat geld dan allemaal weggegooid geld, of loopt het allemaal zo een vaart niet ??

Wie het weet mag het zeggen !!

Graag je reactie op dit artikel !!

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Permanente koppeling naar dit artikel: http://mijnpensioenoverzicht.org/aow-flex-aow/

Geef een reactie

Your email address will not be published.